Wolters Glas & Kozijn = Specialist in Monumentenglas
Wolters Glas & Kozijn = Specialist in Monumentenglas

Isolerend dubbelglas met de dikte van enkelglas!

Naast isolatieglas met kruisroeden heeft Wolters Glas & Kozijn een passend alternatief voor monumentale panden, zodat het karakteristieke gevelaanzicht van weleer gewaarborgd blijft. Bij restauratie of verbouwing van monumentale panden komen de ramen vaak het eerst in aanmerking voor vervanging. Een belangrijk aspect hierbij vormt de warmte isolatie in het kader van het terugdringen van de CO2 uitstoot. Glas Service Wolters heeft speciaal hiervoor het Monumentenglas. 

Monumentenglas

Het Monumentenglas is slechts 9 of 10 mm dun isolerend dubbelglas én is sinds kort ook leverbaar in 8 mm. Door de geringe dikte is het product in nagenoeg elke situatie toepasbaar. Monumentenglas wordt uitgevoerd in getrokken glas waardoor men de zachte, onregelmatige spiegeling behoud die juist zo karakteristiek is voor gevels in historische gebouwen en monumenten. 

Monumentenglas laat zich uitstekend combineren met HR-coating, zodat uw monumentale beglazing vanaf heden leverbaar is mét moderne prestaties.

EN673

Volgens EN673 kunnen met Monumentenglas U-waarden behaald worden van 3.1 W/m2K luchtgevuld. tot een U-waarde van 1.6 W/m2K gevuld met Xenon. Mét behoud van neutraal doorzicht. 

In het kader van veiligheid en bescherming tegen persoonlijkletsel is het assortiment Monumentenglas uitgebreid met twee producten: het Monumenten gelaagd en Monumenten gehard. Monumenten gelaagd is een gelaagde samenstelling van 8mm dikte. Het Monumenten gehard is een geharde 4mm dunne ruit. Beide samenstellingen zijn voorzien van een warmtereflecterende coating en hebben de zachte onregelmatige spiegeling van oud getrokken glas.
 
Wilt u ook een vrijblijvend advies of offerte? 

 

KLIK HIER VOOR OFFERTE